OM OSS

OM REXUS...

Bakom namnet Rexus finns Eva Rosén med familj.

Det var så här det började........

I GP fanns det en vårdag 1970 en liten radannons där det stod " Rexkattungar säljes" och ett Göteborgstelefonnummer under. Jag som hade haft bondkatter under min uppväxt hade läst om rexkatter i den då tillgängliga kattlitteraturen dvs. en bok med en bild på en rexkatt och en med beskrivning på rasen utan bild. Min nyfikenhet gick inte att stilla. Jag ringde direkt och var ute på Hissingen hos Anita Steward som uppfödaren hette och tittade på kattungarna samma dag. Det var Anitas första devonkull.

Två 8 veckor gamla vita honkatter efter Lupinängens Aurora och Annelida Jack Frost. Jag levde då på studielån, skulle jag klara mig med min gamla kappa ett år till så att jag kunde köpa katten? Jag kunde inte glömma katten utan åkte dagen efter ut och köpte Thu Chia's Angelique för 300 kr.

 

Under åren som gick blev det en del kattungar och utställningsframgångar. Jag var också med om Rexringens uppstart 1976. Bristen på avelshanar, de många sjukdomar som florerade och mitt växande ointresse för utställningar gjorde att jag i mitten på 80-talet beslöt mig för att sluta med avel och låta katterna gå kvar i huset som goa sällskapsdjur. 1992 dog den sista av ålderskrämpor. Jag hade då skaffat mig familj och tre barn och beslöt att inte skaffa ny katt så länge barnen var små.

 

År 2001 då yngsta barnet var 10 år och hela familjen längtade efter katt så var det nystart med Devon igen.

Vi skaffade Only Ears och Purrsonality, som är efter de gamla svenska linjer vi tidigare haft. Året efter tog vi hand om Feliz Flax, också hon efter gamla svenska linjer.

Det har blivit en del kullar efter dem och några kattungar som har stannat kvar i huset.

 

När äldsta dottern Ida flyttade hemifrån tog hon med sig Only Ears och hans dotter Bucletta.

Senare har hon skaffat sig en rexhybrid och vi importerade 2008 en hankatt från England. Idag har både jag och Ida hobbyuppfödning i liten skala under namnet Rexus.